Klantbeoordeling

4.2 / 5
berekend op basis van 190 positieve beoordelingen.

Atkinsons

De Lord Mayor van Dublin, Richard Atkinson, blies de zijdehandel van de hugenootse families nieuw leven in toen hij een groep ambachtslieden ervan overtuigde hun Irish Popelin exclusief voor hem te maken. Poplin werd oorspronkelijk "pape-lin" genoemd, wat zoveel betekent als linnen van de paus, en werd door de paus in zijn residentie in Avignon gedragen.

p>Royal Irish Popelin is tegenwoordig vermoedelijk de exclusiefste stropdasstof. Een zeer dikke schering van 400 draden per inch van pure zijde dekt een inslag van wolgaren, die afgezengd is om alle overtollige oppervlaktevezels te verwijderen. Deze combinatie is simpelweg perfect voor de stropdas. De zijde zorgt voor de exclusieve uitstraling en de wol zorgt ervoor dat de knoop goed blijft zitten. Om de diepe glans van het Royal Irish Popelin te behouden heeft iedere schering circa 20000 zijdedraden.

De collectie herinnert vooral aan de traditie van vervlogen tijden en het is het doel van het bedrijf om juist dt te leveren wat nergens anders verkrijgbaar is. De productiecapaciteit wordt bewust beperkt gehouden om een hoogwaardige hand finished-productie te garanderen. De beste herenmodezaken ter wereld wedijveren met elkaar om deze beperkte aantallen te verwerven.

Atkinsons is een klein familiebedrijf gebleven, met een reputatie die het in bijna tweehonderd jaar heeft opgebouwd.