Effen stropdas · stropdas in uni · eenvoudige stropdas

Effen stropdassen

Effen of uni stropdassen zijn er in allerlei uitvoeringen en schakeringen. In ieder geval maakt een effen stropdas het een stuk eenvoudiger om de stropdas te combineren met overhemd en pak. Dat betekent echter niet dat eenvoudige, effen stropdassen wijzen op een onzeker gevoel voor mode, integendeel. De effen, donkerblauwe stropdas van jacquardzijde was de understatementstropdas van stijlicoon Gianni Agnelli.

Tegenwoordig zijn effen stropdassen zeer modieus. Het aanbod varieert van eenvoudige, gladde, zijden stropdassen tot ingeweven dessins in de vorm van strepen of geometrische dessins.

Page  1210
Page  1210
 
 

Klantbeoordeling

4.2 / 5
berekend op basis van 190 positieve beoordelingen.
h2>Wat zegt de dresscode over effen stropdassen?

De effen stropdas kan naar vrijwel alle gelegenheden worden gedragen. De kleur is echter wel van belang. Naar kantoor kan de marineblauwe of wijnrode stropdas prima als het een wat conservatiever kantoor betreft. Mag het wat moderner, dan kunnen rosé, roze en lichtblauw ook uitstekend.

Voor een chic etentje is de effen stropdas ook een goede keuze, maar dan eerder in een wat lichtere tint. Naar formele gelegenheden overdag draagt men de effen stropdas eerder in gedekte blauw- en roodtinten en voor een gesoigneerde weekend-look in roestbruin of groen.

Maar wees voorzichtig met ton sur ton! Een lichtblauw overhemd met een lichtblauwe stropdas, dat gaat gewoonweg niet. Dat vraagt om contrast. Evenzo geldt: liever geen roze overhemd met een roze stropdas.