Gestippelde stropdas · geruite stropdas · stropdas met patroon

Stropdassen met geometrische dessins zijn een welkome afwisseling op de vele strepen. De dessins zijn meestal punten, stippen, cirkels, ruiten, rechthoeken of blokjes. De vormgevingsmogelijkheden zijn legio. Stropdassen met geometrische dessins kunnen naar kantoor worden gedragen, maar ook naar informele en zelfs plechtige gelegenheden. Daarbij moet u er echter wel op letten dat de kleuren en dessins niet te opdringerig zijn, met name als het een plechtige gelegenheid betreft.

Page  129
Page  129
 
 

Klantbeoordeling

4.2 / 5
berekend op basis van 190 positieve beoordelingen.

Stropdassen met geometrische dessins – wanneer worden ze gedragen?

Sommige geometrische dessins zijn zo geraffineerd geweven dat ze er bijna driedimensionaal uitzien, andere dessins schreeuwen je tegemoet. Zulke effecten maken geometrische dessins tot echte blikvangers. Of men dat de gesprekspartner tijdens een zakendiner of aan de onderhandelingstafel moet aandoen, is echter de vraag. Kies bij voorkeur voor geometrische dessins die er op het eerste gezicht onopvallend uitzien en pas bij nadere beschouwing hun ware aard verraden.

Typische geometrische dessins zijn stippen, cirkels, ruiten en lijnen. Dergelijke dessins kunnen prima worden gecombineerd met eenvoudige kleding.

Wat zegt de dresscode over geometrische dessins?

Voor kantoor: Ja, maar wel graag met een subtiel dessin.
Een chic diner: Ja, maar eveneens alleen onopvallende dessins waarvan uw tafelgenoot niet in de war raakt.
Voor een formele gelegenheid overdag: Ja, bijv. met zilverkleurige of pastelkleurige basiskleur.
En voor de gesoigneerde weekend-look: hier zijn geometrische dessins geenszins gepast.