Stropdas wit · stropdassen voor rechters · stropdas voor advocaten · formele stropdas

Hieronder vindt u ons assortiment witte stropdassen. Bij ons vindt u verzorgde, witte, effen stropdassen en witte stropdassen met verschillende designs. Kies een design met strepen, met stippen of met een van de vele andere dessins. Om de details van een stropdas te bekijken hoeft u alleen maar op een van de afbeeldingen te klikken.

Page  12
Page  12
 
 

Klantbeoordeling

4.2 / 5
berekend op basis van 190 positieve beoordelingen.

Wanneer draagt u een witte stropdas?

Wit geldt als een formele stropdaskleur, daarom kan een witte stropdas prima overdag worden gedragen. Volledig witte, effen stropdassen horen tot de formeelste stropdassen. Dat wil zeggen: hoe minder structuur of dessin een stropdas heeft, des te plechtiger hij overkomt. Daarom is de witte stropdas een zeer gewilde keuze voor plechtige gelegenheden die overdag plaatsvinden, zoals een huwelijk. In de lente en zomer wordt wit vaak gecombineerd met andere kleuren zoals lichtgroen, lichtblauw of roze. Daarom behoren deze kleuren in de vorm van ruiten en strepen maar ook voor de pochet tot de populaire voorjaars- en zomerkleuren. Deze kleurencombinatie is zeer geschikt in combinatie met een pak en overhemd en staat ook uitstekend bij een business-outfit. Omdat wit als kleur voor reinheid en onschuld staat, hoort de witte stropdas in veel landen bij het kledingvoorschrift voor rechters, officiers van justitie en advocaten. Een witte stropdas moet de rechter eraan herinneren dat zijn oordeel uitsluitend gebaseerd moet zijn op de feiten en niet op zijn persoonlijke mening.


Kleurencombinaties voor de witte stropdas

Omdat wit veelzijdig kan worden gecombineerd, is het niet moeilijk bijpassende kleuren te vinden. Een witte stropdas staat uitstekend bij een donkergrijs of zwart pak en kan worden gecombineerd met een wit of zwart overhemd. Bij designstropdassen, waarbij in het design wit wordt gecombineerd met andere kleuren, passen het best overhemden die bij een van die kleuren passen. Wit wordt vaak gecombineerd met een lichtere kleur, vooral op zomerse dagen in de lente en zomer. Traditionele kleuren voor warmere dagen zijn pakken in beige, lichtgrijs, lichtbruin en navy.