Zwarte stropdassen · stropdas antraciet · stropdas zwart

Hieronder ziet u onze collectie elegante, zwarte designstropdassen. Hier vindt u een scala aan patronen en designs waaruit u uw stropdas kunt kiezen. Klik voor een grotere afbeelding en meer details a.u.b. op een van de afgebeelde stropdassen.

Page  123
Page  123
 
 

Klantbeoordeling

4.2 / 5
berekend op basis van 190 positieve beoordelingen.

Stijlen van zwarte stropdassen

Of het nu om een elegante, effen stropdas gaat of een zwarte stropdas met fijne strepen, paisleys en stippen, bij ons vindt u ook de bijpassende pochetten en damessjaals. Zwarte stropdassen onderscheiden zich behalve door hun verschillende designs ook door de verschillende weefmethoden. Sommige zwarte designstropdassen hebben een enigszins mat oppervlak, terwijl andere gemaakt zijn van glad en fluweelachtig zijdegaren. Zoekt u behalve een zwarte stropdas ook een stropdas in zilver of donkergrijs, dan vindt u die in onze stropdascategorie Grijze en zilverkleurige stropdassen.

De stropdassen die u in deze categorie ziet, hebben allemaal een normale lengte. Langere mannen van boven de 1.80 m raden wij XXL stropdassen aan. Dat geldt met name als de man niet alleen lang is, maar ook een grotere nekomvang heeft. Mocht dit op u van toepassing zijn, dan vindt u vast en zeker een passende stropdas in onze collectie XXL stropdassen. Hier vindt u overigens ook de passende herenstropdassen als u de voorkeur geeft aan bredere stropdasknopen zoals de windsorknoop.

Dresscode voor de zwarte stropdas

Zoekt u een designstropdas voor een semiformele gelegenheid in de avond, dan is een zwarte stropdas altijd een goede keuze. Mag het wat minder formeel zijn, kies dan bij voorkeur een stropdas met een mat oppervlak. Eventueel kunt u ook een stropdas met strepen kiezen. Een gelegenheid waarbij altijd een zwarte stropdas wordt gedragen, zijn begrafenissen. In Frankrijk draagt men bij begrafenissen ook vaak een stropdas in donkerviolet. Wilt u meer weten over de dresscode voor de zwarte stropdas, klik dan hier.

Omdat een zwarte stropdas altijd zeer formeel en verzorgd staat, is dit altijd een perfecte keuze voor semiformele gelegenheden. Mag de das extravagant zijn, kies dan bij voorkeur een wat minder sterk glanzende, zwarte stropdas of een stropdas met ingewerkte kleurschakeringen. Bij begrafenissen wordt bij ons vaak een zwarte of donkere stropdas gedragen. In Frankrijk is dat anders. Daar draagt men bij begrafenissen ook vaak een lila stropdas.