Hieronder vindt u ons grote assortiment roze stropdassen. Alle onderstaande stropdassen zijn op voorraad en kunnen direct worden verzonden. In onze collectie roze stropdassen vindt u zowel effen stropdassen als dassen met luxueuze dessins en strepen - in verschillende tinten roze.

Page  123
Page  123
 
 

Klantbeoordeling

4.2 / 5
berekend op basis van 190 positieve beoordelingen.

Kleurschakeringen van roze

Roze ontstaat uit de basiskleur magenta (rood), waaraan wit wordt toegevoegd. Hoe meer wit er wordt gebruikt, des te lichter wordt het roze. Lichte rozetinten zijn bijvoorbeeld anjer, lavendel, rosé en kersenbloesem. Mag het roze wat feller zijn, dan wordt er minder wit aan het magenta toegevoegd. Een goed voorbeeld hiervan is kersrood. Wordt roze gemengd met geel, dan ontstaat er een oranje boventoon. Dat is bijvoorbeeld al te zien bij zalm, perzik en koraalrood. Donkere kleuren zoals bruinrood ontstaan door wat zwart toe te voegen.


Kleurencombinatie met roze

Door zijn frisse, lichte kleur is roze de perfecte keuze voor de lente- en zomermaanden. Roze staat erg mooi bij een grijs pak. Ook pakken in de kleuren beige en lichtbruin kunnen perfect met roze worden gecombineerd.

Rozetinten die wat lichter zijn, staan het best bij een licht- tot middelgrijs pak, gecombineerd met een wit overhemd. Zijn de rozetinten wat feller, dan mag het overhemd ook gerust grijs of zwart zijn.

Behalve op de kleurencombinatie met uw gehele garderobe moet u ook op uw individuele kleurprofiel letten. Vooral voor mannen met lichte ogen en licht haar is een roze stropdas een uitstekende keuze.